Meer informatie

meer informatie

Unius.nl is een jong en dynamische organisatie waar klantgerichtheid, betrokkenheid, open communicatie en flexibiliteit hoog in het vaandel staan. Wij leveren diverse diensten waarmee u uw bedrijf, vereniging of zelfs als particulier kunt presenteren op het internet.

Visie:
In een vroeg stadium neemt u als klant een aantal belangrijke beslissingen met betrekking tot het doel en de omvang van een opdracht. U als klant baseert deze meestal op de toekomstvisie van uw bedrijf of instelling, maar deze doelstellingen liggen zelden echt vast. Unius.nl helpt u om doelstellingen te vertalen naar oplossingen. Vaak zijn kleine tips ter ondersteuning al voldoende om uit uw website te halen wat u belangrijk vindt. Unius.nl help u graag bij het behalen van de gewenste resultaten.

Aanpak:
Onze werkwijze is zeer eenvoudig. Wij luisteren naar u als klant en wij vertalen uw wensen en eisen naar een duidelijk zichtbaar doel, waarbij een persoonlijk contact en een goede relatie voorop staat. Graag zijn wij u van dienst door een zo groot mogelijke service te bieden.

Netwerk:
Het op de achtergrond draaiende (internet) netwerk is het belangrijkste aspect van onze dienstverlening, hier draait uiteindelijk alles om. Het netwerk is van een technisch zeer hoog niveau, wij maken gebruik van het LeaseWeb netwerk. Unius.nl maakt enkel gebruik van uiterst zorgvuldig geselecteerde apparatuur van o.a. Cisco. Wij zijn er ons terdege van bewust dat het ononderbroken functioneren van een netwerk op een snelle en betrouwbare manier uitermate belangrijk is voor uw en onze dienstverlening. Het netwerk is verbonden met de Amsterdam Internet Exchange door een 4x 10 Gbit verbinding. De Amsterdam Internet Exchange heeft één van haar PoPs binnen het TeleCity gebouw en het LeaseWeb netwerk transporteert dit verkeer over een eigen cityring binnen Amsterdam naar de serverruimte in het gebouw van Evoswitch. In totaal heeft het LeaseWeb meer dan 300 peering sessies. In totaal zijn er meerdere transit verbindingen met een totale capaciteit van 142 Gbit!

Netwerk capaciteit: 

 

AMS-IX4 x 10Gbps

BNIX1 x 10Gbps

DE-CIX1 x 10Gbps

Abovenet7 x 1Gbps

Global Crossing2 x 10Gbps

KPN Eurorings1 x 10Gbps + 2 x 1 Gbps

Teleglobe / VSNL    1 x 10Gbps + 2 x 1 Gbps

TeliaSonera2 x 10Gbps + 4 x 1 Gbps

NYIIX1 x 1Gbps

VIX1 x 1Gbps

NETNOD2 x 1Gbps

PL-IX1 x 1Gbps

Swissi1 x 1Gbps

NIX 11 x 1Gbps


Milieubewustheid:
De wereldwijde ICT-industrie is verantwoordelijk voor naar schatting twee procent van de mondiale CO2-emissie. Deze hoeveelheid is vergelijkbaar met de totale uitstoot van de luchtvaart en daarom op lange termijn ‘onhoudbaar’. We hebben als organisatie dan ook nadrukkelijk de verantwoordelijkheid om de ecologische impact op onze leefomgeving te minimaliseren, én om bij te dragen aan de maatschappij waarvan we zelf onderdeel zijn. Dit doen we door energiezuinig te opereren, onze hele infrastructuur is zo energiebesparend en vriendelijk ingericht.

Unius.nl werkt enkel met de “Energy Smart” lijn van Dell. Energie Smart is uitgerust met technologieën zoals de ‘Low-Flow’-ventilatortechnologie, zeer efficiënte voedingen, de Intel Xeon Low Voltage Processor en tal van andere vernieuwingen die het totale energieverbruik van de mainstreamrackserver verlagen.

Ook heeft Unius.nl zich gevestigd in een milieuvriendelijk datacenter, namelijk het Evoswitch datacenter. Evoswitch onderscheid zich van andere datacenters door onder andere te werken met energie zuinige koeltechnieken, groene stroom, cold corridor en HF verlichting.