Verhuizen

wij zijn verhuisd


Wilt u uw domeinnaam verhuizen naar Unius.nl

Het verhuizen van uw domeinnaam is zo gebeurd. Met onderstaand stappenplan maken wij het u makkelijk.

1. Maak een back-up van uw website

Maak voordat u uw overeenkomst bij uw huidige provider beƫindigd een back-up van uw website. U bent zo in het bezit van de meest recente versie waardoor u niet voor verrassingen komt te staan. Zorg er ook voor dat u een back-up hebt van uw database en de belangrijke e-mailberichten en e-mailadressen op uw server.

2. Informeer uw huidige providor

Om uw domeinnaam naar Unius.nl te verhuizen, is het nodig dat u uw huidige provider hierover informeert. U ontvangt dan in de meeste gevallen van hen de verhuiscode die u bij uw verhuisaanvraag aan ons verstrekt. Hiermee stelt u ons in staat om uw verhuizing in gang te zetten. Daarnaast kan het in sommige gevallen nodig zijn dat uw oude provider de registrar lock van uw domeinnaam verwijderd.

3. Geef duidelijk aan dat u verhuist

Let op dat u bij de beƫindiging van uw overeenkomst uw domeinnaamregistratie behoudt. Geef daarom duidelijk aan bij uw oude provider dat u de domeinnaam wilt verhuizen, dus niet wilt opzeggen. Zegt u de domeinnaam op, dan komt uw domeinnaam, na een quarantaine periode van 40 dagen, vrij op de markt voor registratie. Tijdens de quarantaine kan de oorspronkelijke eigenaar de domeinnaam tegen betaling opnieuw activeren.

4. Maak uw bestelling definitief

Zodra u de definitieve bestelling bij ons plaatst (en u ons van de verhuiscode voorziet), gaan wij voor u aan de slag.

5. Verhuizing afgerond

Hebt u uw instellingen en website getest, dan hoeft u niets te doen. Na de verhuizing kan het, afhankelijk van uw internetprovider, drie tot vijf werkdagen duren voordat uw domeinnaam verwijst naar uw website bij Unius.nl. Totdat de verhuizing afgerond is en DNS wereldwijd ververst, blijft uw website op de server van uw huidige provider zichtbaar. Uw bezoekers merken zo niets van uw verhuizing.